Logresnella

Alt om tenner

Det er noe som gir deg kjærlighet til de krokede, gapped-tooth smilene til barn som har permanente tenner. Selv om det er normalt at voksne tenner kommer opp på svært forskjellige tidspunkter, bør vi forvente de samme gode munnhelsevilkårene for alle barn til enhver tid?

I Quebec har det ikke vært noen konsekvensundersøkelse på oral helsefremmende virksomhet siden provinsielle retningslinjer ble offentliggjort i 2005. Et team av montréalforskere, inkludert Dr. Tracie Barnett fra INRS, tok en titt på skolene i Greater Montreal for å se hvordan oral helse ble promotert og hvilken forekomst dette hadde på hulrom i barn. Utgitt i American Journal of Preventive Medicine, konkluderte denne studien med at forebyggingsprogrammer er viktige, men at matematikkene i skolen spiller en ledende rolle i utseendet av hulrom i barn i alderen 8 til 10 år.

Mat valg i og rundt skoler varierer sterkt og påvirker barns generelle helse. Det er et miljø som ofte observeres nøye for å forstå dens innvirkning på fedmeutbredelsen, men sjelden i forhold til hulrom. Dataene samlet for QUALITY-studien (familieundersøkelse om forebygging av kardiovaskulær sykdom og type 2 diabetes hos barn og tenåringer) var ideell for å verifisere barns tannhelse.

I en periode på to år analyserte forskergruppen ulike faktorer som påvirket 330 studenter på 200 skoler, inkludert sosioøkonomiske faktorer, matematikk i skolen og hulromsforebyggende programmer. Ifølge deres funn hadde programmer som fremmer sunn mat og god tannhygiene en positiv, men relativt beskjeden effekt sammenlignet med barns mat og sosioøkonomiske miljøer.

Fordi hulrom forblir en helseproblem, foreslår forskerne å gjøre denne komponenten til en del av helsefremmende programmer sammen med fedme. Politikker som fremmer sunne spisemiljøer, kan få større innvirkning på barns muntlige helse enn skoleprogrammer isolert for å oppmuntre barna til å ta godt vare på sine tenner.

Meget virulent bakterier forårsaker ujevn karies hos noen barn arrow-right
Next post

arrow-left Tannfyllingsfeil i forbindelse med røyking, drikking og genetikk
Previous post