Logresnella

Alt om tenner

Uten lege eller tannleger veiledning følger noen foreldre ikke nasjonale anbefalinger for tidlig tannpleie for sine barn, en ny nasjonal meningsmåling.

En av seks foreldre som ikke fikk råd fra en helsepersonell mente at barn skulle forsinke tannlegen besøk til 4 år eller eldre – år senere enn hva eksperter anbefaler – ifølge denne måneden er C.S. Mott Barns sykehus nasjonale avstemning om barns helse.

American Academy of Pediatrics og American Dental Association anbefaler både å starte tannlege besøk rundt alder en når baby tenner dukker opp.

“Å besøke tannlegen i tidlig alder er en viktig del av barnehelsen,” sier Mott pollsjef Sarah Clark. “Disse besøkene er viktige for gjenkjenning og behandling av tidlig barndoms tannråte og også en verdifull mulighet til å utdanne foreldre om viktige aspekter ved oral helse.”

“Vår undersøkelse finner at når foreldrene får tydelig veiledning fra barnets lege eller tannlege eller tannimplantat oslo, skjønner de at det første tannbesøket skal foregå i en tidlig alder. Uten slik veiledning vender noen foreldre til familie eller venner for råd. kan høre utdatert informasjon og ikke få barna til tannlegen tidlig nok. ”

Den nasjonalt representative undersøkelsen er basert på svar fra 790 foreldre med minst ett barn i alderen 0-5 år

Mer enn halvparten av foreldrene fikk ikke veiledning fra barnets lege eller tannlege om når de skulle starte tannlegebesøk. Blant foreldre som ikke ble bedt om av en lege var det bare 35 prosent som trodde tannlegebesøk skulle starte når barn er ett år eller yngre som anbefalt.

Over halvparten av foreldrene (60 prosent) rapporterte at deres barn har hatt et tannbesøk hos de fleste foreldre (79 prosent) som trodde tannlegen besøket var verdt.

Blant de 40 prosent av foreldrene hvis barn ikke har hatt et tannbesøk, var det vanlig at foreldrene ikke var gamle nok (42 prosent), barnets tenner er sunne (25 prosent), og barnet ville være redd for tannlegen (15 prosent).

Eksperter sier at dentalbesøk tidlig begynner å sette barna opp for god munnhygiene, med foreldrene å lære om riktige børsteteknikker, betydningen av å begrense sukkerholdige drikker, og behovet for å unngå å sette barn i seng med en flaske.

Tidlig barndoms karies (tannkjøtt i baby tenner) kan også oppdages i unge aldre, noe som gjør det mulig å behandle forfall for å unngå mer alvorlige problemer. Hos små barn med sunne tenner kan tannleger bruke fluor lakk for å hindre fremtidig henfall.

En fjerdedel av foreldrene som hadde forsinket tannbesøk, sa at barnets tenner er sunne, men Clark noterer det er lite sannsynlig at en forelder kunne oppdage tidlig tannråte.

“Foreldre kan ikke legge merke til forfall før det er misfarging, og da har problemet sannsynligvis blitt betydelig,” sier hun. “Umiddelbar tannbehandling ved første tegn på forfall kan forhindre mer signifikante tannproblemer på veien, derfor er det derfor viktig å ha regelmessige tannlegebesøk gjennom tidlig barndom.”

En annen faktor som kan forsinke tannpleie er at helsetjenesters anbefalinger for tidlig barndom ofte er fokusert på velbarnsbesøk med medisinske leverandører, Clark notater.

“Foreldre får klare retningslinjer for når de skal begynne barnebesøk for barnets helse og ofte planlegge det første besøket før de selv tar med seg barnet sitt fra sykehuset. Legene oppfordrer vanligvis foreldrene til å holde seg til en standardplan for immuniseringer og andre forebyggende omsorg, sier hun.

“Foreldre får mye mindre veiledning, men når de skal begynne å ta barnet til tannlegen, med mindre enn halvparten sier de har fått faglig råd. Denne mangelen på veiledning kan bety at mange foreldre forsinker starten på tannlegebesøkene over anbefalt alder. ”

Foreldre med høyere inntekt og utdanning, og de med privat tannlegeforsikring, var mer sannsynlig å rapportere at en lege eller tannlege ga veiledning om når du skal starte tannlegebesøk.

“Vår undersøkelse tyder på at familier med lav inntekt, mindre utdannet og på Medicaid er mindre tilbøyelige til å få profesjonell veiledning om tannpleie. Dette er spesielt problematisk fordi lavinntekts barn har høyere priser på tidlig barndoms tannråte og vil ha nytte av tidlig tannpleie, “sier Clark.

“Leverandører som bryr seg om risikopopulasjoner, bør bruke tiden til å fokusere på viktigheten av tannlegebesøk. Foreldrene bør også spørre sitt barns lege eller egen tannlege om når man skal starte tannlegebesøk og hvordan de skal holde barnets tenner sunne.”

Hva koster dentalimplantater faktisk? arrow-right
Next post

arrow-left Meget virulent bakterier forårsaker ujevn karies hos noen barn
Previous post